utorok 27. mája 2014

Naozaj potrebujeme notebook?

Stručne povedané veľa ľudí si dnes kupuje mobilné PC, aj keď ho vôbec nepotrebujú a nikam ten notebook vôbec nenosí. Mobilné PC ale majú málo výhod (je to kompromisné riešenie) a mnoho nevýhod. Medzi tie najväčšie nevýhody patrí slabý výkon proti desktopu za podobnú cenu, oveľa väčšia pravdepodobnosť poruchy, kvôli miniaturizácii a celkovej "nahustenostii" nutných komponentov. Všeobecne 20% notebookov zlyhá do 2 rokov prevádzky, u desktopu je to mnohonásobne menej.

Výhodou desktopu je aj to, že vďaka vyššiemu výkonu bude dlhšie použiteľný a je možné ho navyše kedykoľvek rozšíriť a pár komponentov vymeniť- pričom na niektoré komponenty býva 36 a viac mesiacov záruka, takže s menšími nákladmi môžete mať stále aktuálny stroj, čo u NB nejde.

Skrátka starostlivo zvážte, či má zmysel kúpiť si na doma notebook, keď ho nikam nenosíte. Nestačí vám na to vaše "ťukanie" tablet, alebo dokonca len váš SmartPhone? Nie je lepšie si zaobstarať za rovnaké peniaze, ktoré by ste dali za notebook podstatne výkonnejší, variabilnejší a spoľahlivejší stolný PC alebo obývačkový PC k TV? Sme si istí, že 90% užívateľov, ktorí si zaobstarali, alebo plánujú zaobstarať notebook, vôbec mobilné PC nepotrebujú a nákup desktopového PC by pre nich mal oveľa väčší zmysel.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára